POSILOVIĆ D. ZAŠTITA k.d.
PočetnaO namaPhoto AlbumKontaktSite Map

 

Usluge
 

 

Vršimo usluge:

  • Tjelesne zaštite - zaštitarsko-čuvarske usluge recepcijske usluge usluge pratnje i prijevoza novca osiguranje javnih skupova i priredbi osobna zaštita – tjelohranitelji.
  • Tehničke zaštite - protuprovalna zaštita vatrodojava video nadzor kontrola pristupa i radnog vremena.
  • Protupožarna zaštita - usluge profesionalnih vatrogasaca.
  • Intervencije i usluge CBS sustava - priključenje na dojavni centar stalni nadzor, praćenje i obilaženje štićenog prostora u slučaju potrebe akcije interventnih ekipa .
    P

 

Zaštitarsko – čuvarske usluge obavljaju osobe koje imaju dopuštenje za obavljanje poslova privatne zaštite (zaštitar i čuvar). U obavljanju poslova tjelesne zaštite ovlaštene osobe (zaštitari i čuvari) imaju određenje ovlast koje mogu primjenjivati samo unutar štićenog objekta i oko njega, do granica prostora za čije su čuvanje zaduženi. Iznimno zaštitar, kada obavlja poslove neposredne tjelesne zaštite ( tjelohranitelj) može primijeniti svoje ovlasti izvan štićenog prostora kada odbija istodobni ili izravno predstojeći protupravni napad usmjeren prema osobi koju štiti.

 

 

• U obavljanju svoje službe zaštitari su se dužni uljudno odnositi prema građanima, a prije primjene ovlasti dužni su se predstaviti i navesti razlog primjene ovlasti osim kada navođenjem razloga ugrožavaju postizanje cilja.

• Zaštitari u obavljanju poslova tjelesne zaštite mogu upotrijebiti i tjelesnu snagu u određenim trenucima (svladavanje otpora, sprječavanje bijega i ako za zakonito izdano upozorenje i zapovijed ne jamče uspjehom). S uporabom tjelesne snage mora se prestati kada prestane napad ili otpor osobe nad kojom se primjenjivala tjelesna snaga.

• Zaštitari i čuvari moraju zatražiti pomoć drugih zaštitara ili postupanje policije, ako bi primjenom svojih ovlasti ugrozili svoj život ili život drugih ljudi.

• U primjeni svojih ovlasti zaštitar i čuvari dužni su postupati čovječno i poštivati dostojanstvo, ugled i čast svake osobe kao i druga temeljna prava i slobode čovjeka.

• Kako bi se postigli što bolji rezultati u zaštitarstvu pored tjelesne postoji i tehnička zaštita, a zajedno tvore sustav koji se naziva integralni sustav zaštite.

Što znači integralna zaštita? Integralna zaštita znači da se na objektu primjenjuju različiti sustavi tehničke zaštite( protuprovalni i protu prepadni sustav, sustav kontrole pristupa i sustav video nadzora) kao i mjere tjelesne zaštite, koje obavljaju zaštitari i čuvari.

• Pravnu osnovu koja utvrđuje područje tehničke zaštite i poveznicu s obavljanjem poslova zaštitara i čuvara, čine slijedeći zakoni: – Zakon o privatnoj zaštiti (NN br. 68/03) – Pravilnik o uvjetima i načinu provedbe tehničke zaštite (NN br. 198/03) – Pravilnik o izobrazbi i stručnom ispitu za zaštitare i čuvare (NN br. 202/03) .

 

 

    

    Vi se nalazite na stranici: Usluge
 

Copyright ® 2005 Posilović D. Zaštita k.d.
Ljudevita Posavskog 14, 10000 Zagreb
Tel.: 01/46 46 222, Fax: 01/46 46 334
Email: info@posilovic-zastita.hr

Početna      O nama      Usluge      Photo album       Kontakt      Email     Site map

Što o nama misle naši partneri?